Betaalbare groepsaccommodatie in het groene hart van Drenthe

Bel vrijblijvend voor meer informatie: (0599) - 56 42 00

Activiteiten

Op het terrein van De Kwartjesberg en in de omgeving is van alles te beleven. In arrangementen, maar ook op eigen gelegenheid kunt u genieten van wandelen tot boogschieten en van speuren door het bos tot boerenbosgolf. Hieronder staan alle activiteiten die aangeboden worden, maar in overleg is er heel veel mogelijk!

Deze activiteiten zijn alleen bij te boeken door gasten die overnachten bij Groepsaccommodatie De Kwartjesberg.

Wat is er te doen op en om De Kwartjesberg....

Klootschieten

Wilt u met de groep gaan klootschieten (een balspel waarbij je een route af moet leggen in zo min mogelijk worpen) dan kan dit bij ons. We hebben een uitgezette route, kloten (ballen) en een scorelijst. Een aanrader voor gezelschappen.

Kosten € 5,- per groep (max. 5 deelnemers).

Natuurspeurtocht

In het bos is een route uitgezet en onderweg moeten allerlei vragen over het bos worden beantwoord. Onderweg kunnen allerlei dieren en andere "boszaken" worden benoemd met behulp van zoekkaarten.

Kosten € 15,- per groep.

Boerengolf

Boerengolf is golfen met een club met aan het slagdeel een klompje. Door het bos is een parcours uitgezet en wie dit met de minste slagen aflegt heeft gewonnen.

Kosten € 2,50 p.p. met een minimum van 15 personen.

Boogschieten

Boogschieten is een activiteit waarbij je onder begeleiding leert om met een pijl en boog een doelwit te raken.

Kosten € 5,- p.p. met een minimum van 10 personen.

Oud Hollandse Spelletjes Caroussel

Een echte avond (of ander dagdeel) gezellig oud hollandse spelletjes. In kleine groepjes wordt er gestreden naar de titel "Meester Oud Hollands" De groepjes gaan zaklopen, blikgooien, sjoelen, touwtje springen, en nog diverse andere 'oude' spelletjes.

Kosten € 3,- p.p. met een minimum van 15 personen.

Wandeling over het Drouwenerzand

Zo is er een uitgezette wandeling over het Drouwenerzand. Die begint aan de overkant van de Gasselterstraat waar De Kwartjesberg aan ligt en is 5 km lang. In een normaal tempo doet u daar anderhalf uur over. Het is een duidelijke en gevarieerde route. U loopt door het bos, de heide en over de zandvlakte. En als u geluk heeft komt u ook nog een kudde grazende schapen tegen. Een wandeling die zeker de moeite waard is en een goede indruk van deze typisch Drentse omgeving geeft.