Betaalbare groepsaccommodatie in het groene hart van Drenthe

Bel vrijblijvend voor meer informatie: (0599) - 56 42 00

Veelgestelde Vragen rondom Corona

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen rondom het Corona virus en de mogelijkheden tot verblijf bij De Kwartjesberg. Wij werken deze pagina bij als er nieuwe informatie en/of ontwikkelingen zijn.

Laatste update 22-11-2021

Vrijdag 12 november was de meest recente Corona persconferentie. Voor groepsaccommodaties zijn er geen beperkingen en groepen kunnen en mogen gewoon gebruik maken van het verblijf. Een QR-code of mondkapje is niet verplicht maar de groep kan er natuurlijk voor kiezen om deze wel te gebruiken.

Groepen die dit jaar nog bij ons verblijven en niet durven of willen komen vragen we om contact met ons op te nemen via .

1. Er zijn geen beperkingen in het aantal personen dat mag samenkomen

2. QR code is niet nodig voor groepsaccommodaties

3. Mondkapje is niet verplicht voor de groepsaccommodaties


Groepsaccommodatie De Kwartjesberg heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio Drenthe.


1) Is een QR code verplicht?
Nee, een QR code is niet verplicht voor het gebruik van de groepsaccommodaties. Je kan uiteraard wel als groep zelf ervoor kiezen gebruik te maken van de QR code. Het is dan aan de groepsleiding zelf om de controle uit te voeren.

  • Enige uitzondering zijn muziek-, zang-, dans- of toneel repetities indien de groep voornamelijk bestaat uit deelnemers boven de boven de 18 jaar. Hiervoor is wel een QR code nodig. De organisatie (groepsleiding) is zelf verantwoordelijk voor de controle. Het kan zijn dat wij hier ook naar vragen.
  • Bij muziek- , dans- of toneel repetities voor jeugd (groep is voornamelijk onder de 18 jaar) is geen QR code nodig.


2) Zijn mondkapjes verplicht?
Nee, mondkapjes hoeven niet gedragen te worden binnen de eigen accommodatie. De verplichting geldt alleen voor publieke of openbare plaatsen. Een groepsaccommodatie is een besloten plek waarbij alleen de groep zelf toegang heeft tot de accommodatie.


3) Hoe zit het met afstand houden?
Er is geen verplichte afstandsmaatregel, wel wordt geadviseerd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand aan te houden vanaf 13 jaar.


4) Ik las iets over evenementen?
Het verblijf in 1 of meerdere groepsaccommodaties is geen evenement. Er is pas sprake van een evenement indien er ook een speciale evenementenvergunning nodig is.


5) Is een verblijf bij jullie veilig?
Groepsaccommodatie De Kwartjesberg heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio Drenthe. Groepsaccommodatie De Kwartjesberg heeft er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.

 

 6) Ik vind het toch spannend. Mag ik dan kosteloos annuleren of verplaatsen vanwege Corona?
Onze groepsaccommodaties zijn gewoon open. Er zijn ook geen overheidsbeperkingen meer die een verblijf in de weg zitten. We zullen in principe de standaard annuleringsvoorwaarden hanteren.

 

Meer informatie: 0599 - 56 42 00