Betaalbare groepsaccommodatie in het groene hart van Drenthe

Bel vrijblijvend voor meer informatie: (0599) - 56 42 00

Veelgestelde Vragen rondom Corona

De meest gestelde vragen rondom het Corona virus. Wij werken deze pagina bij als er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.

Laatste update 16-02-2022

Dinsdag 15 februari is er weer een Corona persconferentie geweest. Groepsaccommodaties zijn open en kunnen geboekt worden zonder beperking in het aantal personen. Voor volwassenen geldt tot 25 februari nog wel dat 1,5 meter afstand aangehouden dient te worden.

1. Groepsaccommodaties zijn open

2. Geen beperking in het aantal personen

3. QR code is niet nodig voor groepsaccommodaties

4. Mondkapje is niet verplicht voor de groepsaccommodaties

5. Deelnemers vanaf 18 jaar dienen 1,5 meter afstand aan te houden - tot 25 februari, hierna is er geen afstandsbeperking meer.


De Kwartjesberg heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's.


1) Is een QR code verplicht?
Nee een QR code is niet verplicht voor het gebruik van de groepsaccommodaties. Je kan uiteraard wel als groep zelf ervoor kiezen gebruik te maken van de QR code. Het is dan aan de groepsleiding zelf om de controle uit te voeren.

  • Enige uitzondering zijn muziek-, zang-, dans- of toneel repetities indien de groep voornamelijk bestaat uit deelnemers boven de boven de 18 jaar. Hiervoor is wel een QR code nodig. De organisatie (groepsleiding) is zelf verantwoordelijk voor de controle. Het kan zijn dat wij hier ook naar vragen.
  • Bij muziek- , dans- of toneel repetities voor jeugd (groep is voornamelijk onder de 18 jaar) is geen QR code nodig.


2) Zijn mondkapjes verplicht?
Nee, mondkapjes hoeven niet gedragen te worden binnen de eigen accommodatie. De verplichting geldt alleen voor publieke of openbare plaatsen. Een groepsaccommodatie is een besloten plek waarbij alleen de groep zelf toegang heeft tot de accommodatie.

Wel is een mondkapje verplicht bij de receptie.


3) Hoe zit het met afstand houden?
Deelnemers vanaf 18 jaar dienen tot 25 februari 2022 de 1,5 meter afstand aan te houden. Vanaf 25 januari 2022 is er geen afstandsbeperking meer.


4) Ik las iets over evenementen?
Het verblijf in 1 of meerdere groepsaccommodaties is geen evenement. Er is pas sprake van een evenement indien er ook een speciale evenementenvergunning nodig is.


5) Is een verblijf bij jullie veilig?
De Kwartjesberg heeft haar accommodaties ingericht conform de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio's. De Kwartjesberg heeft er alles aan gedaan om de risico’s tot een minimum te beperken.

 

6) Ik vind het toch spannend. Mag ik dan kosteloos annuleren of verplaatsen vanwege Corona?
Onze groepsaccommodaties zijn gewoon open. Er zijn ook geen overheidsbeperkingen meer die een verblijf in de weg zitten. We zullen in principe de standaard annuleringsvoorwaarden hanteren.

 

Meer informatie: 0599 - 56 42 00