Bekijk de beschikbaarheid
  • Gasselterstraat 9 - 9533 PC Drouwen (Drenthe)

Duurzaam

Duurzaam

De Kwartjesberg en een duurzame toekomst

Duurzaamheid en klimaatbewustheid hebben we bij De Kwartjesberg hoog in het vaandel staan. We proberen onze impact op het milieu te minimaliseren en we moedigen onze gasten aan om ook te helpen om hun impact op het milieu te verminderen. We werken zoveel mogelijk samen met lokale bedrijven en/of bedrijven die net als wij kritisch kijken naar hun bijdrage aan een beter milieu.

We vragen ook aan onze gasten om zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze accommodatie wanneer zij bij ons verblijven. Met vier pijlers (zoals hieronder beschreven) pakken we onze ecologische voetafdruk aan. Lees hieronder wat we doen en waarom we dit doen. We hopen dat iedereen een steentje wil bijdragen aan het verbeteren van het milieu en om zo een mooie en duurzame wereld te creëren waar ook de toekomstige generaties van kunnen genieten.

Bos

4 Pijlers van Duurzaamheid

We vragen aan onze gasten om zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze accommodatie wanneer zij bij ons verblijven. Met vier pijlers (zoals hieronder beschreven) pakken we samen onze ecologische voetafdruk aan.

Pijler 1: Samenwerkingen

Samen met onze gasten en Trees for All planten we bomen om klimaatverandering tegen te gaan.

We bieden onze gasten te mogelijk om de CO2-footprint van hun verblijf bij ons te compenseren. Wij helpen onze gasten met het berekenen van deze footprint en bieden hen de mogelijkheid om dit te compenseren door bomen te planten.

Wij kiezen ervoor om samen te werken met bedrijven die ook teruggeven aan hun gemeenschap en/of aan het milieu.

Wij participeren in diverse samenwerkingsverbanden die zich inzetten voor duurzaamheid/natuurbeheer- & behoud en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voorbeelden zijn Geopark De Hondsrug en Cittaslow.

Pijler 2: Gas, water en afval

Wij gebruiken zoveel mogelijk Eco reinigingsproducten

De kranen zijn voorzien van regelaars die ervoor zorgen dat er minder water verspilt wordt.

Gas wordt 100% groen ingekocht.

We composteren alles wat we kunnen om onze bodem gezond en rijk aan voedingsstoffen te houden.

We bieden de mogelijkheid om het afval te scheiden, vanaf de keuken tot de containers.

Natuurlijk recyclen we alles wat we kunnen...

Pijler 3: Elektriciteit

Onze aangeschafte elektriciteit wordt geproduceerd in Nederland en is groen.

Onze bewegingssensoren optimaliseren het stroomverbruik van onze verlichting in diverse vertrekken.

De buitenverlichting werkt via een licht-oog, de lampen gaan dus pas aan als het donker wordt.

We hebben bewust geen airconditioning, we gebruiken ramen om het koel te houden in de zomer.

Al onze radiatoren hebben thermostaten om verspilling van energie te voorkomen.

We kopen apparaten met een hoge energieklasse om ons stroomverbruik te verlagen.

Onze lampen zijn allemaal LED's om ons stroomverbruik te beperken

Pijler 4: Natuurlijke Keuzes

We gebruiken toilet- en handdoekpapier van gerecycled papier.

Onze standaard zoekmachine is ecosia, dit financiert het planten van bomen over de hele wereld.

Onze flora en fauna beheer ter plaatse helpt bij het verhogen van de biodiversiteit van de omgeving.

Wij gebruiken FSC-papier voor ons drukwerk.

Wij kopen meubels Tweedehands in.

We kopen bouwmaterialen in die zoveel mogelijk voorzien zijn van een eco-keurmerk.

Duurzaamheidslabel

Gouden Green Key certificaat

Sinds 2010

Sinds 2010 is De Kwartjesberg houder van het gouden Green Key certificaat.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Nieuwsgierig geworden naar wat Green Key nog meer inhoud, klik dan hieronder om naar de site van Green Key te gaan.

Naar site
Green Key

MVO verklaring

De Kwartjesberg zet zich al jaren in om een duurzame onderneming te zijn. Bij alle keuzes die gemaakt moeten worden speelt duurzaamheid een grote rol. Denk hierbij aan de keuze om groen gas en electriciteit in te kopen, maar ook om de bomen uit eigen bos die door een storm geveld zijn te gebruiken om de accommodaties weer een beetje mooier te maken. Maar maatschappelijk verantwoord ondernemen is nooit af. We blijven daarom nadenken over duurzame verbeteringen en integeren nieuwe inzichten steeds verder in onze bedrijfsprocessen, producten en diensten.

En daarbij bieden we onze gasten ook de mogelijkheid om hun verblijf om een duurzame manier in te vullen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om afval te scheiden.

Wat doet de Kwartjesberg op dit moment aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

  • De Kwartjesberg volgt de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij groepsaccommodaties en de recreatieve sector actief en iedereen die hier meer over wilt weten kan altijd een van de eigenaren vragen naar deze ontwikkelingen.
  • De Kwartjesberg informeert haar gasten, medewerkers en leveranciers over haar visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  • De Kwartjesberg maakt transparanten afspraken met betrokken partijen over de kwaliteit en duurzaamheid van ons product.
  • De Kwartjesberg bepaalt naast de financiele inpact ook de impact op het milieu van haar product en beperkt een eventuele negatieve impact zoveel mogelijk.
  • De Kwartjesberg levert vrijwilliger een brijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligerswerk.
  • De Kwartjesberg probeert haar gasten te informeren over en faciliteren in het verlagen van hun milieubelasting.
  • De Kwartjesberg werkt continu aan het verminderen van haar aandeel in de belasting van het milieu en het vergroten van het duurzame karakter van het bedrijf. Door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, electriciteit en fossiele brandstoffen kritisch te bekijken.
  • De Kwartjesberg werkt continue aan het verbeteren van haar eigen inkoopproces en richt zich met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkent milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.

Al deze punten bij elkaar laten zien dat De Kwartjesberg een 'groene' plek is om te verblijven en dan wordt er dus zeker niet alleen gesproken over de prachtige bosrijke omgeving.