Betaalbare groepsaccommodatie in het groene hart van Drenthe

Bel vrijblijvend voor meer informatie: (0599) - 56 42 00

De Kwartjesberg en een duurzame toekomst

Duurzaamheid en klimaatbewustheid hebben we bij De Kwartjesberg hoog in het vaandel staan. We proberen onze impact op het milieu te minimaliseren en we moedigen onze gasten aan om ook te helpen om hun impact op het milieu te verminderen. We werken zoveel mogelijk samen met lokale bedrijven en/of bedrijven die net als wij kritisch kijken naar hun bijdrage aan een beter milieu.

We vragen ook aan onze gasten om zo duurzaam mogelijk om te gaan met onze accommodatie wanneer zij bij ons verblijven. Met vier pijlers (zoals hieronder beschreven) pakken we onze ecologische voetafdruk aan. Lees hieronder wat we doen en waarom we dit doen. We hopen dat iedereen een steentje wil bijdragen aan het verbeteren van het milieu en om zo een mooie en duurzame wereld te creëren waar ook de toekomstige generaties van kunnen genieten.

 

Compenseer uw reis naar De Kwartjesberg

 


Pijler 1: innovatieve ideeën en samenwerkingen

Samen met onze gasten en Trees for All planten we bomen om klimaatverandering tegen te gaan.

We bieden onze gasten te mogelijk om de CO2-footprint van hun verblijf bij ons te compenseren. Wij helpen onze gasten met het berekenen van deze footprint en bieden hen de mogelijkheid om dit te compenseren door bomen te planten.

Wij kiezen ervoor om samen te werken met bedrijven die ook teruggeven aan hun gemeenschap en/of aan het milieu.

Wij participeren in diverse samenwerkingsverbanden die zich inzetten voor duurzaamheid/natuurbeheer- & behoud en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voorbeelden zijn Geopark De Hondsrug en Cittaslow.

                                          


Pijler 2: Gas, water en afval

Wij gebruiken zoveel mogelijk Eco reinigingsproducten

De kranen zijn voorzien van regelaars die ervoor zorgen dat er minder water verspilt wordt.

Gas wordt 100% groen ingekocht.

We composteren alles wat we kunnen om onze bodem gezond en rijk aan voedingsstoffen te houden.

We bieden de mogelijkheid om het afval te scheiden, vanaf de keuken tot de containers.

Natuurlijk recyclen we alles wat we kunnen...


Pijler 3: Elektriciteit

Onze aangeschafte elektriciteit wordt geproduceerd in Nederland en is groen.

Onze bewegingssensoren optimaliseren het stroomverbruik van onze verlichting in diverse vertrekken.

De buitenverlichting werkt via een licht-oog, de lampen gaan dus pas aan als het donker wordt.

We hebben bewust geen airconditioning, we gebruiken ramen om het koel te houden in de zomer.

Al onze radiatoren hebben thermostaten om verspilling van energie te voorkomen.

We kopen apparaten met een hoge energieklasse om ons stroomverbruik te verlagen.

Onze lampen zijn allemaal LED's om ons stroomverbruik te beperken


Pijler 4: Natuurlijke Producten

We gebruiken toilet- en handdoekpapier van gerecycled papier.

Onze standaard zoekmachine is ecosia, dit financiert het planten van bomen over de hele wereld.

Onze flora en fauna beheer ter plaatse helpt bij het verhogen van de biodiversiteit van de omgeving.

Wij gebruiken FSC-papier voor ons drukwerk.

Wij kopen meubels Tweedehands in.

We kopen bouwmaterialen in die zoveel mogelijk voorzien zijn van een eco-keurmerk.


Duurzaamheidslabel: Green Key

Sinds 2010 is De Kwartjesberg houder van het gouden Green Key certificaat.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.  Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Nieuwsgierig geworden naar wat Green Key nog meer inhoud, klik dan hier om naar de site van Green Key te gaan.


Compenseer CO2

Hoe bereken je CO2 compensatie voor een reis?

Om de compensatie van de CO2 te meten wordt er naar meerdere dingen gekeken. Zo ligt het bij een reis natuurlijk aan het vervoersmiddel en de brandstof waarop dit vervoersmiddel loopt. Daarnaast spelen factoren als gewicht van het voertuig en de lengte van de reis een rol.

Hoe regel je klimaatcompensatie?

Bij sommige reisorganisaties kun je bij het boeken meteen aangeven dat je CO2-uitstoot van je reis wilt compenseren. Je betaalt dan een bedrag bovenop de reissom. De reisorganisatie maakt dit over aan een bedrijf dat voor klimaatcompensatie zorgt. Bij sommige auto- of reisverzekeringen kan je kiezen voor klimaatcompensatie. De uitstoot van broeikasgassen van de auto of de reis wordt berekend en hier betaal je dan een extra bedrag voor. Je kunt bij sommige energiebedrijven de CO2-uitstoot van jouw gasgebruik laten compenseren, bijvoorbeeld door bomen te laten planten of te investeren in duurzame energie.

Klimaatcompensatie zelf regelen

Via internet kun je ook zelf je klimaatcompensatie regelen. Je kiest zelf welke activiteit je wilt compenseren: gasverbruik, stroomverbruik en/of vervoer. Je maakt een bedrag over waarmee bomen worden geplant of projecten voor duurzame energie worden gefinancierd.

De CO2 uitstoot van jouw reis compenseren?

Wij adviseren om je CO2 uitstoot te compenseren door een gift aan Trees for All.

Trees for All is de enige CBF-erkende stichting in Nederland waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten. Al hun projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2.

UW EIGEN UITSTOOT BEREKENEN EN COMPENSEREN KAN VIA DE BUTTON HIERONDER:

 

Compenseer uw reis naar De Kwartjesberg

 


MVO-verklaring 2022

De Kwartjesberg zet zich al jaren in om een duurzame onderneming te zijn. Bij alle keuzes die gemaakt moeten worden speelt duurzaamheid een grote rol. Denk hierbij aan de keuze om groen gas en electriciteit in te kopen, maar ook om de bomen uit eigen bos die door een storm geveld zijn te gebruiken om de accommodaties weer een beetje mooier te maken. Maar maatschappelijk verantwoord ondernemen is nooit af. We blijven daarom nadenken over duurzame verbeteringen en integeren nieuwe inzichten steeds verder in onze bedrijfsprocessen, producten en diensten.

En daarbij bieden we onze gasten ook de mogelijkheid om hun verblijf om een duurzame manier in te vullen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om afval te scheiden.

Wat doet de Kwartjesberg op dit moment aan maatschappelijk verantwoord ondernemen?

- De Kwartjesberg volgt de ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij groepsaccommodaties en de recreatieve sector actief en iedereen die hier meer over wilt weten kan altijd een van de eigenaren vragen naar deze ontwikkelingen.

- De Kwartjesberg informeert haar gasten, medewerkers en leveranciers over haar visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

- De Kwartjesberg maakt transparanten afspraken met betrokken partijen over de kwaliteit en duurzaamheid van ons product.

- De Kwartjesberg bepaalt naast de financiele inpact ook de impact op het milieu van haar product en beperkt een eventuele negatieve impact zoveel mogelijk.

- De Kwartjesberg levert vrijwilliger een brijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligerswerk.

- De Kwartjesberg probeert haar gasten te informeren over en faciliteren in het verlagen van hun milieubelasting.

- De Kwartjesberg werkt continu aan het verminderen van haar aandeel in de belasting van het milieu en het vergroten van het duurzame karakter van het bedrijf. Door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, electriciteit en fossiele brandstoffen kritisch te bekijken.

- De Kwartjesberg werkt continue aan het verbeteren van haar eigen inkoopproces en richt zich met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkent milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.

Al deze punten bij elkaar laten zien dat De Kwartjesberg een 'groene' plek is om te verblijven en dan wordt er dus zeker niet alleen gesproken over de prachtige bosrijke omgeving.

Meer informatie: 0599 - 56 42 00