Bekijk de beschikbaarheid
  • Gasselterstraat 9 - 9533 PC Drouwen (Drenthe)

Omgeving

Omgeving

Omgeving en ligging

De Kwartjesberg ligt in Drenthe, midden op hoger gelegen Hondsrug, in het dorpje Drouwen. Drouwen ligt op een centraal plek tussen Emmen en Assen en De Kwartjesberg is omgeven door bos waarvan ruim 3,5 hectare bij De Kwartjesberg hoort. En ondanks de locatie in een bosrijk gebied er in de omgeving meer dan genoeg te doen! Van natuur tot attractiepark en van museum tot zwemplas, hieronder staan een aantal leuke uitjes op een rij.

Te doen in Drouwen

Drouwenerzand

Drouwenerzand (natuurgebied)

Wanneer u de oprijlaan van De Kwartjesberg afloopt en de weg oversteekt komt u in natuurgebied 'Het Drouwenerzand'. Midden in het bos ligt het eerste aardkundige monument van Drenthe, namelijk de zandvlakte Drouwenerzand met zand dat afkomstig is uit de laatste ijstijd van zo'n 50.000 jaar geleden. Door dit typisch Drents gebied kunt u prachtige wandelingen maken. Er is er een uitgezette wandeling van 4,5 km, daarvoor hoeft u enkel de paarse paaltjes te volgen.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 100 meter

Wat te doen: Wandelen op paden.

Lees verder
Drouwenerzand Attractiepark

Drouwenerzand (attractiepark)

Naast onze groepsaccommodatie ligt het voordeligste pretpark van Europa: Drouwenerzand Attractiepark. De entree van dit pretpark is altijd inclusief eten en drinken, op de website van Drouwenerzand ziet u wat dit allemaal inhoudt. Drouwenerzand geeft aan dat ze het fijn vinden als er gereserveerd wordt, maar dit is niet verplicht. Sinds een aantal jaar staat de maand oktober helemaal in het teken van Halloween.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 100 meter

Wat te doen: Attractiepark incl. eten en drinken

Lees verder
Hunebedden Drouwen

Tweeling van Drouwen

Op iets meer dan een kilometer liggen twee hunebedden met de bijnaam de Tweeling van Drouwen. Deze iconische bouwwerken van 5.000 jaar oud zijn hét symbool van Drenthe. De twee hunebedden zijn in 1912 opgegraven en de inhoud van deze hunebedden is te bezichtigen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Maar de hunebedden zelf blijven bijzonder mooie bouwwerken.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 1,1 kilometer

Wat te doen: Bezichtigen oudste grafmonumenten

Lees verder

Dorpen/steden

Borger

Borger

Dit gezellige plaatsje op de Hondsrug is de hunebedhoofdstad van Nederland. Liefst zestien van de 52 Drentse hunebedden staan in de directe omgeving. Maar ook voor praktische zaken als supermarkten, apotheek, leuke restaurants kunt u in Borger terecht. In Borger kunt u ook bij de TIP terecht voor meer informatie over leuke uitjes.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 3,7 kilometer

Lees verder
Exloo

Exloo

Exloo is een esdorp op de Drentse zandgronden, in de gemeente Borger-Odoorn. In Exloo vind je een aangename combinatie van natuur en techniek. Het Dorp heeft namelijk een grote schaapskooi én een groot antenneveld waarmee de ruimte onderzocht wordt. Dit antenneveld ligt op kleine terpen in een vogelrijk moeras- en graslandengebied.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 11,6 kilometer

Lees verder
Assen

Assen

Drenthe’s hoofdstad Assen is bij velen vooral bekend door de beroemde TT motorraces. Assen wordt ‘de stad der paleizen’ genoemd: er staan paleizen van huizen. Het Drents Museum en Drents Archief zijn hier te vinden, maar ook tal van leuke winkels en restaurants maken een dagje Assen helemaal compleet! Tip: breng ook een bezoek aan Warenhuis Vanderveen.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 18,5 kilometer

Lees verder

Zwemmen

't Nije Hemelriek

't Nije Hemelriek

’t Nije Hemelriek is de perfecte plek om in de zomer je handdoek neer te leggen en te genieten van de zon, het water en het strand.. Het water van de plas heeft een tropische kleur, het stand is wit en de plas is omringd door ondoordringbare bosjes. Én het bevindt zich op loopafstand van De Kwartjesberg.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 4,5 kilometer

Lees verder
DX

DX Adventurepark

Beleef volop plezier bij het grootste open waterpark van Nederland. Kom klimmen, klauteren en glijden op het aquapark en lanceer je familie en vrienden van de blob! Ben jij 12+ en niet snel bang? Kom waterschansspringen! Voor groepen biedt DX naast wateractiviteiten ook groepsactiviteiten aan.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 4,5 kilometer

Lees verder
Hunzedal

Hunzedal

Het subtropische zwemparadijs van Hunzedal bestaat al vele jaren. Het zwemparadijs bestaat uit een 25- meter lang wedstrijdbad, een recreatiebad met een grote glijbaan, peuterbad, whirlpool en buitenbad. Ook is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de aanwezige sauna en zonnebank faciliteiten.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 5,7 kilometer

Lees verder

Natuur

Geopark De Hondsrug

Geopark De Hondsrug

Het Hondsruggebied is uniek. De ruggen en dalen werden in de ijstijden gevormd. De prehistorische mens liet er zijn schatten na. Duizenden jaren lang gaven mensen vorm aan een landschap dat van alle tijden is. Het verhaal van De Hondsrug wordt verteld bij Expeditiepoorten en door de bebording die in het landschap is geplaatst.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 0 meter

Lees verder
Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa

Het Drentsche Aa landschap ontstond vele duizenden jaren geleden door een samenwerking van natuur en mens. Het best bewaarde beek- esdorpenlandschap van West-Europa. Waar je de geschiedenis van de dorpen, essen, velden en beken nog kunt 'voelen'. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al vele duizenden jaren doen.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 0 meter

Lees verder
Boomkroonpad

Boomkroonpad

Bij Buitencentrum Boomkroonpad kun je terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het speelbos Lorken.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 3,9 kilometer

Lees verder

Musea

Hunebedcentrum

Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum laat zien hoe de mens 5.000 jaar geleden woonde en hoe ze de hunebedden bouwden. Dit aan de hand van een mooie tentoonstelling met echte vondsten en door het Oertijdpark. Hier kom je oog-in-oog te staan met oermensen die je alles leren over het leven van vroeger.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 4,3 kilometer

Lees verder
Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden. In het museum leer je alles over de geschiedenis van kamp Westerbork.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 23,0 kilometer

Lees verder
Orvelte

Museumdorp Orvelte

Orvelte is één van de mooiste dorpen van Nederland. Orvelte is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. Bezoek Orvelte én ontdek het verhaal van hét #OERDORP van Drenthe.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 21,6 kilometer

Lees verder

Actief

MTB

MTB-route

De MTB route tussen Gieten en Borger leidt je over de Drentse Hondsrug. De Hondsrug is een eeuwenoude natuurlijke verhoging, die is ontstaan rond de IJstijd. Officieel start deze route in Gieten, maar de route is vlakbij De Kwartjesberg, op 1,5 km afstand, op te pakken. De route is 30 km.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 1,5 kilometer

Lees verder
Joytime

Joytime

Prachtig gelegen bij recreatieplas De Kleine Moere in Grolloo vind je Joytime. Bij ons ben je op de juiste plek voor een avontuurlijk en onvergetelijk dagje uit! Groepen kunnen ook gebruik maken van een programma op maat met bijvoorbeeld de westerngames of een variathlon.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 8,5 kilometer

Lees verder
Wildlands

Wildlands Adventure Zoo

Wereldreis in één dag. Ontdek per boot of te voet de jungle en maak kennis met de olifantenfamilie. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe beververblijf, ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 25,6 kilometer

Lees verder