Betaalbare groepsaccommodatie in het groene hart van Drenthe

Bel vrijblijvend voor meer informatie: (0599) - 56 42 00

Activiteiten

Op het terrein van De Kwartjesberg en in de omgeving is van alles te beleven. In arrangementen, maar ook op eigen gelegeheid kunt u genieten van wandelen tot boogschieten en van speuren door het bos tot boerenbosgolf. Hieronder staan alle activiteiten die aangeboden worden, maar in overleg is er heel veel mogelijk!

 

Wat is er te doen op en om De Kwartjesberg....

Beleef Drenthe! Arrangement

Wilt u  samen met uw groep de hoogtepunten van Drenthe beleven? Dat kan! Geniet van gezelligheid met uw groep door samen er een weekendje tussenuit te gaan.

Verblijf samen op een prachtige locatie, De Kwartjesberg, omringd door bomen op de Hondsrug dat onderdeel is van UNESCO. En geniet van gezellig samen een weekendje weg op een unieke plek.

Duik op zaterdag de geschiedenis van Drenthe in en waan u in de prehistorie bij het Hunebedcentrum in Borger, waar u alles wordt verteld over de eerste boeren die in Drenthe woonden! U wordt rondgeleid door een gids die u alles zal vertellen over die bijzondere hunebedden. En ontdek zelf hoe bijzonder de hunebedden zijn door zelf op pad te gaan en de hunebedden op te zoeken.

Op zondag vertrekt u met uw gezelschap richting Emmen naar de net geopende WILDLANDS Adventure Zoo. Ga samen het avontuur aan en ontdek wissel een bezoek van een mysterieuze groene wereld af met een bezoekje aan een wereld van ruige rotsen en koude kusten en ga daarna op zoek naar cultuur en avontuur in de Safari.

Dit allemaal voor slechts €70,- voor volwassen en voor kinderen onder de 10 €65,-, dus boek snel beleef wat Drenthe te bieden heeft.

Uw arrangement is inclusief:

*geldig voor groepen vanaf 15 personen.

Ontdek de Drentse prehistorie

Zoals u weet ligt De Kwartjesberg in het mooie Drenthe. Nu is Drenthe de enige provincie in Nederland met een Geopark, en dus met een unieke ontstaansgeschiedenis. Het gebied is zo bijzonder dat het onderdeel is van UNESCO. Centraal in het UNESCO-gebied ligt Borger, de Hunebedhoofdstad, waar ook het Hunebedcentrum is gevestigd.

En om u, en uw groep, kennis te laten maken met de hunebedden hebben De Kwartjesberg en het Hunebedcentrum een hele leuke aanbieding voor u. Deze aanbieding houdt het volgende in:

  • Een wandel/fietsroute van De Kwartjesberg naar het Hunebedcentrum (en weer terug);
  • Een bezoek aan het grootste hunebed van Nederland;
  • Een bezoek aan het Hunebedcentrum (inclusief Oertijdpark);
  • Een bezoek aan de Expositie IJstijden en Prehistorie van het Geopark;
  • Een rondleiding door het museum of het oertijdpark bij het Hunebedcentrum.

Deze aanbieding is alleen voor het jaar 2016 voor groepen vanaf 15 personen, geldig indien u van te voren reserveert via De Kwartjesberg.

Uw programma is (tegen meerprijs) aan te vullen met

  • Diverse koffie/thee arrangementen;
  • Workshops;
  • Fietsverhuur;
  • Lunch;
  • Diner.

De kosten

Voor kinderen t/m 3 jaar is het arrangement gratis. Voor kinderen vanaf 4 t/m 11 jaar kost dit arrangement  €5,- en voor kinderen boven de 12 en volwassenen zijn de kosten €7,50 per persoon.

Voor meer informatie

Voor uw vragen kunt u terecht bij René en Charlotte van Wijk  ( of 0599 – 56 42 00).

 

Wandeling over het Drouwenerzand

Zo is er een uitgezette wandeling over het Drouwenerzand. Die begint aan de overkant van de Gasselterstraat waar De Kwartjesberg aan ligt en is 5 km lang. In een normaal tempo doet u daar anderhalf uur over. Het is een duidelijke en gevarieerde route. U loopt door het bos, de heide en over de zandvlakte. En als u gelukt heeft komt u ook nog een kudde grazende schapen tegen. Een wandeling die zeker de moeite waard is en een goede indruk van deze typisch Drentse omgeving geeft.

Oud Hollandse Spelletjes Caroussel

Een echte avond (of ander dagdeel) gezellig oud hollandse spelletjes. In kleine groepjes wordt er gestreden naar de titel "Meester Oud Hollands" De groepjes gaan zaklopen, blikgooien, sjoelen, touwtje springen, en nog diverse andere 'oude' spelletjes.

Kosten € 3,- p.p. met een minimum van 15 personen.

Klootschieten

Wilt u met de groep gaan klootschieten (een balspel waarbij je een route af moet leggen in zo min mogelijk worpen) dan kan dit bij ons. We hebben een uitgezette route, kloten (ballen) en een scorelijst. Een aanrader voor gezelschappen.

Kosten € 5,- per groep (max. 5 deelnemers).

Boogschieten

Boogschieten is een activiteit waarbij je onder begeleiding leert om met een pijl en boog een doelwit te raken.

Kosten € 5,- p.p. met een minimum van 10 personen.

Boerengolf

Boerengolf is golfen met een club met aan het slagdeel een klompje. Door het bos is een parcours uitgezet en wie dit met de minste slagen aflegt heeft gewonnen.

Kosten € 2,50 p.p. met een minimum van 15 personen.

Natuurspeurtocht

In het bos is een route uitgezet en onderweg moeten allerlei vragen over het bos worden beantwoord. Onderweg kunnen allerlei dieren en andere "boszaken" worden benoemd met behulp van zoekkaarten.

Kosten € 15,- per groep.