Betaalbare groepsaccommodatie in het groene hart van Drenthe

Bel vrijblijvend voor meer informatie: (0599) - 56 42 00

Omgeving en ligging

De Kwartjesberg ligt in Drenthe, midden op hoger gelegen Hondsrug, in het dorpje Drouwen. Drouwen ligt op een centraal plek tussen Emmen en Assen en De Kwartjesberg is omgeven door bos waarvan ruim 3,5 hectare bij De Kwartjesberg hoort. En ondanks de locatie in een bosrijk gebied is De Kwartjesberg goed bereikbaar met de bus en met de auto.

Drouwenerzand

Het Drouwenerzand

Wanneer u de oprijlaan van De Kwartjesberg afloopt en de weg oversteekt komt u in natuurgebied 'Het Drouwenerzand'. Midden in het bos ligt het eerste aardkundige monument van Drenthe, namelijk de zandvlakte Drouwenerzand met zand dat afkomstig is uit de laatste ijstijd van zo'n 50.000 jaar geleden. Door dit typisch Drents gebied kunt u prachtige wandelingen maken. Er is er een uitgezette wandeling van 4,5 km, daarvoor hoeft u enkel de paarse paaltjes te volgen. Maar u kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid genieten van de schitterende natuur.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 100 meter

Wat te doen: Wandelen op paden.


Boomkroonpad

Boomkroonpad

Wilt u de natuur eens vanuit een andere hoek bekijken? Dat kan bij het Boomkroonpad. Want daar gaat u op ontdekking naar de dieren die onder de grond leven, maar u beklimt ook een stalen contructie om vanuit het perspectief van een vogel tussen de boomtoppen wandelt en neerkijkt op de grond. Maar ook in het bos om het Boomkroonpad heen is meer dan genoeg te beleven!

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 4 kilometer

Wat te doen: Wandelen en diverse activiteiten, zie de informatie op deze site.


TIP Borger

Voor meer informatie over wat er zoal te doen of te zien is kunt u terecht bij het lokale Toeristisch Informatie Punt (TIP) in Borger aan de Torenlaan 2.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 4 kilometer

Wat te doen: informatie, wandel- en fietsroutes over de omgeving Borger en omstreken


Borger

Borger

In het nabijgelegen dorp Borger vindt u een gezellig winkelcentrum met onder andere een drie supermarkten, een apotheek, een bank en diverse restaurants.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 3,5 kilometer

Wat te doen: winkelen/boodschappen en terrasjes.


Geopark De Hondsrug

De ontstaansgeschiedenis van de locatie waar u nu staat is heel bijzonder, zo bijzonder dat het Hondsruggebied is uitgeroepen tot het eerste Geopark van Nederland. Geoparken zijn een aparte categorie in het UNESCO-werelderfgoed. En in het geval van de Hondsrug is het verhaal onderverdeeld in 10 verhaallijnen die de geschiedenis van de Hondsrug uit een zetten. Enkele voorbeelden van deze verhaallijnen zijn: Bossen, Natuur, IJstijden, Prehistorie, etc..

Het bijzondere is dat het gehele Hondsruggebied is uitgeroepen tot Geopark en dat De Kwartjesberg dus gelegen is middenin UNESCO-gebied.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 0 meter

Wat te doen: Wandelen/Fietsen en diverse activiteiten, zie de informatie op deze site.


Het Hunebedcentrum

Aan de rand van Borger vindt u het Hunebedcentrum, een museum waar de echte drentse hunebedden en haar bouwers de hoofdrol spelen. Naast het museum staat het grootste Hunebed van Nederland. En in het openlucht gedeelte van het museum wordt hier het verhaal van 150.000 jaar geschiedenis verteld.

Mocht u het museum willen bezoeken dan kunt u gebruik maken van een speciaal arrangement dat is ontwikkeld in samenwerking met het Hunebedcentrum, meer informatie vindt u hier, onder het kopje 'Ontdek de Drentse prehistorie'.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 4 kilometer

Wat te doen: Wandelen en diverse activiteiten, zie de informatie op deze site.


Drouwenerzand Attractiepark

Attractiepark Het Drouwenerzand

Naast onze groepsaccommodatie ligt het voordeligste pretpark van Europa: Drouwenerzand Attractiepark. De entree van dit pretpark is altijd inclusief eten en drinken, op de website van Drouwenerzand ziet u wat dit allemaal inhoudt. De entree voor schoolreisjes (maandag t/m vrijdag) vanaf 20 personen is € 8,50 p.p. en voor groepen vanaf 20 personen € 12,00 p.p.. Drouwenerzand geeft aan dat ze het fijn vinden als er gereserveerd wordt, maar dit is niet verplicht. In 2018 kreeg het pretpark een nieuwe attractie voor de stoerdere jeugd en in 2019 komen er maar liefst 2 nieuwe attracties bij, deze zijn gericht op jongere kinderen.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 100 meter

Wat te doen: Attractiepark.


Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo

In Emmen vindt u Wildlands Adventure Zoo. Avontuur, natuur en cultuur ontmoeten elkaar in deze dierentuin, dus ga op ontdekking! Meer weten? klik dan hier.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 24 kilometer

Wat te doen: Op ontdekking door deze spannende dierentuin.


Joytime

Joytime

Wilt u een dag of middagje actief bezig zijn in de buitenlucht? In de buurt doen of liever op locatie? Dat kan!. Joytime biedt u de kans om op en actieve manier het bos te verkennen. Voor meer informatie klikt u hier.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 12 kilometer

Wat te doen: diverse vrijetijdsactiviteiten in Grolloo of op De Kwartjesberg.


\\\\\\'t Nije Hemelriek

'T Nije Hemelriek

Op loopafstand van de Kwartjesberg ligt 't Nije Hemelriek. Dit is een zwemplas met een strandje en een ideale plek om van het mooie weer te genieten of om een verfrissende duik te nemen.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 3 kilometer

Wat te doen: Zwemplas met Strandje


 

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Bij Hooghalen ligt het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Hier krijgt u door middel van foto's, film en een expositie een indruk van wat zich daar en elders heeft afgespeeld in de Tweede Wereldoorlog. Met name de vervolging van Joodse Nederlanders en Roma komen aan de orde. Entree Herinneringscentrum Kamp Westerbork is (18 jaar en ouder): € 8,50 (8 tot 18 jaar): € 4,00 (tot 8 jaar) gratis. Het voormalig kampterrein is vrij toegankelijk.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 22 kilometer

Wat te doen: Bezoek aan het herrineringscentrum en/of het voormalige kampterrein.


Kabouterland

Kabouterland

In het hart van het nabijgelegen dorpje Exloo ligt het Kabouterland. Kabouterland is een leuk dagje uit voor de jongere kinderen waar ze oog in oog komen te staan met kabouters, trollen, en allerlei dieren. Maar er is ook volop speelgelegenheid in allerlei speeltuinen.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 13 kilometer

Wat te doen: Op bezoek bij de kabouters.


Nationaal Park Drentsche Aa

Nationaal Park Drentsche Aa

Drouwen ligt in het uiterste hoekje van de gemeente Borger-Odoorn en grenst aan de gemeente Aa en Hunze. Deze gemeente is voor een groot gedeelte Nationaal Park. Dit houdt in dat het gebied met eeuwen oude cultuur en met een prachtig bekenlandschap. Door dit gebied kunt u op ontdekking door heerlijk te gaan wandelen of door deel te nemen aan een van de vele activiteiten die wordt georganiseerd.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 500 meter

Wat te doen: Wandelen/Fietsten of deelnemen aan een activiteit.


Orvelte

Orvelte

In het levendige museumdorp Orvelte - waar mensen gewoon wonen en werken - beleeft u de geschiedenis aan den lijve. Drenthe zoals het vroeger was. Het is nog geen half uur rijden en belevenis voor jong en oud met diverse bezienswaardigheden en regelmatig evenementen. Net buiten het dorp is voor de kinderen een avontuurlijke speel/wandelroute 'Het houten pad van Theodoor'.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 21 kilometer

Wat te doen: Bezoek aan een echt museumdorp.


Uitkijktoren Poolshoogte

Uitkijktoren Poolshoogte

Poolshoogte is een uitkijktoren in de bossen van Exloo/Odoorn welke vrij toegankelijk is. Deze toren was de vroegere brandtoren van het gebied en werd gebruikt om te waarschuwen bij brand, maat nu biedt het een ruim uitzicht over de gehele omgeving en is ook goed voor een spannende klimpartij.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 12 kilometer

Wat te doen: Wandelen en klimmen.


Drents Museum

Drents Museum

In de hoofdstad van de Provincie Drenthe ligt het Drents Museum. In dit museum maakt u kennis met de oudste vondsten van Drenthe, wordt u rondgeleid in een levensgroot poppenhuis en kunt u zich kostelijk vermaken met moderne kunst. Ook aan de kinderen is gedacht met een heus kindermuseum over 'Energie'.

Afstand vanaf De Kwartjesberg: 27 kilometer

Wat te doen: Bezoek aan het museum en meedoen aan een activiteit.


Meer informatie: 0599 - 56 42 00